Soorten Natuursteen
Blauwe hardsteen
Arduin
Blauwe hardsteen of arduin is de ideale natuursteen voor dorpels, vensterbanken en terrastegels, maar ook vijver- en zwembadafboordingen in arduin zijn geliefd. Arduin zit als afzettingsgesteente vol met versteende weekdiertjes, schelpen en planten. Het is een natuursteen met een eenvoudige eerlijke en natuurlijke charme. Naargelang de afwerking gaan de tinten van blauw naar bijna zwart en wordt met de jaren alleen maar mooier. Arduin is hard, slijtvast en weinig poreus.

Bekijk de groeve van onze blauwe hardsteen

Keramiek
Keramiek
Keramische materialen hebben een aantal zeer goede mechanische eigenschappen. Ze zijn zeer hard en bezitten een hoge vloeigrens. Ze zijn erg slijtvast, hittebestendig, niet elektrisch en thermisch geleidend en non-magnetisch.

Graniet
Graniet
Graniet ontstaat door het stollen van vloeibaar gesteente. Er zijn duizenden verschillende soorten graniet, in verschillende kleuren en verschillende patronen te kopen. Bij aanschaf wordt het graniet op maat voor je gesneden, zodat deze precies past in de ruimtes. Door de duurzaamheid is het ook mogelijk om buiten marmer neer te leggen, het is ideaal voor een luxe terras.

Marmer
Marmer
Marmer is een compacte en harde steensoort en wordt al eeuwen in de bouwsector gebruikt. Marmer is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van kalksteen. De fossielen die in kalkstenen voorkomen zijn in marmer niet meer te herkennen. Kenmerkend voor marmers zijn de attractieve kleurschakeringen, aders en de kristalstructuur (zoals bij een suikerklontje). Marmer komt vooral voor in de kleuren wit of grijs, maar er zijn er ook in het rood of roze.

Composiet
Composiet
De kwartscomposiet laat zich in iedere interieuromgeving en onder nagenoeg om het even welke situatie probleemloos toepassen. Composiet kan gebruikt worden voor volgende producten: keukenbladen, badkamermeubels, meubilair, trappen, schouwbekleding, vloer- en wandtegels, vensterbanken. Composiet is, meer dan de duurzaamste natuursteen, krasbestendiger, waterdicht, vlekbestendig, kleur- en maatvast, vorst- en corrosiebestendig en heeft een uitmuntende mechanische sterkte.


Natuurseen Vos

Cockerillstraat 92
3920 Lommel
+32 11/55 18 08
info@natuursteen-vos.be